روستای برغان ، مهد چنارهای هزار ساله

به گزارش وبلاگ کرمی، استان البرز یکی از برترین مکان ها برای گشت و گذار است. مجاورت با استان تهران از یک سو و همسایگی با مازندران از سویی دیگر این استان را به منطقه ای خاص تبدیل نموده است. این موقعیت جغرافیایی باعث شده تا هم از نظر طبیعی و هم تاریخی از بخش های سرآمد نقشه ایران باشد. استان البرز دارای روستاهای کوچک اما زیبا و بکری هم هست. (مثل روستای بَرَغان!) این روستاها عموما تفرجگاه تهرانی ها برای گذر از شلوغی های این شهر در روزهای تعطیل است. روستای برغان ، بهشت بکر البرز است که هم پیشینه تاریخی دارد و هم می توان چشم اندازهای بی نظیری از ایران را در آن دید. با این مطلب از خبرنگاران همراه باشید تا گشتی در دل این روستای زیبا بزنیم.

روستای برغان ، مهد چنارهای هزار ساله

روستای برغان ، مهم ترین روستای استان البرز

پاییز زیبا در روستای برغان

روستای برغان را می توان تماشای ترین روستای البرز از نظر طبیعی معرفی کرد. وجود درختان کهنسال، و همجواری با رودخانه های شاهرود و سنج که از رشته کوه های البرز سرچشمه گرفته اند، می توانند گواه زیبایی بکر آن باشند. اگر مرکز نشین هستید و به سفرهای یک روزه علاقه دارید، حتما سری به این روستا بزنید.

موقعیت روستای کوچک و رنگارنگ

روستای برغان

برغان در فاصله 13 کیلومتری از شهر کرج و در منطقه شهرستان ساوجبلاغ، در دامنه جنوبی کوه های البرز قرار گرفته. آغاز زیبایی سفر از زمان ورود به جاده است. جاده ای با پیچ های نه چندان تند که درختان کهنسال و بلند اطراف آن از همان ابتدا تمام قد به شما خوشامد می گویند.

جاهای تماشای روستای برغان

اگر مهمان این روستا هستید، باید بدانید که تنها نباید به گشتن در دل طبیعت بسنده کنید. همانطور که گفتیم این روستا سابقه ای تاریخی دارد. زیرا پادشاهان ایرانی برای تفرج، خوش آب وهواترین و زیباترین روستای البرز را انتخاب می کردند. پس تعجبی ندارد که بناهایی چند صد ساله را در این منطقه ببینید.

مسجد جامع برغان ، تجلی تاریخ 800 ساله

مسجد جامع روستای برغان

از سال ها پیش مسجد جامع در این روستا محل تجمع مردم در مراسم های مذهبی بوده است. تاریخ دقیق ساخت این بنا به درستی معین نیست. اما برخی از سندهای تاریخی سن این مسجد را به 800 سال تخمین زده اند. درست روبه روی مسجد تاریخی روستا، حسینیه اعظم قرار گرفته که از مکان های مورد احترام برای مردم روستا است.

پل تاریخی برغان ، زیبای آجری

پل تاریخی برغان

صفویان همواره برترین مقصدها را برای گذران روزهای خوش خود انتخاب می کردند. این انتخاب ها از روستای برغان نیز دور نبوره و این سلسله معمار، در این منطقه هم یادگاری هایی از خود به جا گذاشته اند. پل تاریخی برغان در دوره صفویه ساخته شده و روی رودخانه شاهرود واقع شده است.

صفویان بناهای دیگری مثل آسیاب و حمام نیز در برغان ساختند که امروزه تنها خرابه ای از آن به جای مانده است.

رودخانه شاهرود و سنج، پیک نیک در کنار رود خروشان

سرگرمی در دل طبیعت و پیک نیک در اطراف رودخانه یکی از سرگرمیات ایرانی ها برای روزهای فراغت است. عبور دو رود شاهرود و سنج که از البرز سرچشمه می گیرند، سبزی را برای منطقه به ارمغان آورده است. در کنار این رودها اتراق کنید و از نسیم خنک و رودخانه روان لذت ببرید.

بازار برغان ، پایکوبی رنگ و سنت

هیجان انگیزترین بخش سفر تماشا بازارهای شهر است. برغان با وجود اینکه مساحت زیادی ندارد، یکی از برترین بازارهای بخش ساوجبلاغ را به خود اختصاص داده است. بازاری که در گذشته هم رونق زیادی داشت و امروز نیز برای گردشگران ومحلی ها جایی برای گشت و گذار و خرید محصولات روستایی است.

درختان کهنسال ، صاحبخانه های پیر طبیعت برغان

درخت کهنسال برغان

روستای برغان مهد چنارهای کهنسال است. با قدم زدن در روستا تعداد زیادی از این درخت های سالخورده را می بینید. اما برخی از آن ها معروف تر از دیگرانند. دو چنار کهنسال مسجد جامع مهم ترین درختان منطقه هستند. البته همجواری با امامزاده هم در این محبوبیت تاثیر زیادی داشته است. یکی از این درختان محل گره زدن پارچه های سبز مردم است. اهالی روستا معتقدند با گره زدن آرزوی نوشته شده خود به این درخت تاریخی، برآورده شدن آنها، تضمین خواهند شد.

یکی دیگر از درختان محبوب اهالی، درخت سیب کهنسال در منطقه معروف کش کلا است که در نزدیکی قبرستان قرار گرفته و به پیر سیبدارک معروف است.

چه زمانی به برغان سفر کنیم؟

برغان یکی از مقصدهایی است که سفر به آن فصل ندارد. در هر زمانی از سال می توانید زیبایی های منحصر به فردی را در آن ببینید. اما برترین فصل برای سفر به روستای بکر البرز، تابستان و بهار است. زیرا هوا کمی معتدل تر می گردد و می توانید به راحتی روستا گردی کنید.

اگر زیبایی بی حد را به سرمای هوا ترجیح می دهید پیشنهاد می کنیم که پاییز هزار رنگ این منطقه از دست ندهید. طیف رنگ های زرد تا قرمز درختان، رویایی ترین چشم انداز ها را به شما نشان می دهند.

اقامت در خانه های با صفا

برغان مهمانخانه خاصی برای اسکان مسافران ندارد. اما تعدادی اقامتگاه بومگردی در آن وجود دارد و محلی ها نیز خانه خود را برای اقامت به مردم اجاره می دهند. گذراندن یک شب در یک خانه زیبا و صمیمی روستایی تجربه ای لذت بخش است. اگر در فصل گرم راهی منطقه شوید، می توانید در بخش های امن تر منطقه ها جنگلی چادر بزنید.

آخرین پله خوش گذرانی در برغان

آلو و گوجه سبز سوغات خوشمزه روستای برغان است. اگر تنها آوازه آلوی برغان به گوشتان خورده باشد، دست خالی از این روستا بیرون نمی روید.

الک سازی نیز از صنایع دستی روستا و شغل بسیاری از آن ها در کنار باغداری است.

روستاگردی چه حس هایی را در شما زنده می نماید؟ اگر تجربه گردش در برغان بهشتی را داشته اید چه اطلاعات دیگری از آن دارید؟ وبلاگ کرمی را شریک خاطرات خوب خود از سفر به زیبایی های سرزمینمان کنید.

منبع:سـفـرزون

منبع: دیجیاتور

به "روستای برغان ، مهد چنارهای هزار ساله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روستای برغان ، مهد چنارهای هزار ساله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید