کیفیت آب جنوب تهران با شمال یکسان می گردد، تهران فقیرترین استان در منابع آبی

به گزارش وبلاگ کرمی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران از افتتاح تصفیه خانه هفتم آب تهران به ظرفیت پنج مترمکعب در ثانیه اطلاع داد و اضافه کرد: با افتتاح این تصفیه خانه کیفیت آب شرب جنوب و جنوب شرق شهر تهران به شمال تهران نزدیک می گردد.

کیفیت آب جنوب تهران با شمال یکسان می گردد، تهران فقیرترین استان در منابع آبی

به گزارش وبلاگ کرمی، محمدرضا بختیاری امروز در نشستی خبری با بیان این که تصفیه خانه هفتم آب تهران در دو مدول موازی مستقل هر یک با هدف تأمین آب شرب نواحی جنوب شرق تهران و شهرهای جنوب شرقی استان تهران در زمینی به مساحت 15 هکتار در جنوب شرقی استان تهران واقع شده است، اظهار کرد: مدول نخست این تصفیه خانه به ظرفیت دو و نیم مترمکعب در ثانیه در دی ماه سال 1394 توسط رئیس جمهوری افتتاح شد.

وی با تأکید بر این که این تصفیه خانه در حال بهره برداری است و آب خام ورودی به آن از سد مخزنی ماملو تأمین می گردد، توضیح داد: عملیات احداث مدول دوم تصفیه خانه هفتم آب تهران نیز از سال 1396 شروع شد و اکنون به سرانجام رسیده است.

بختیاری با بیان این که با افتتاح این تصفیه خانه جنوب تهران و جنوب شرق تهران به منابع آب شهری وصل می گردد، گفت: تا به امروز گفته می شد که مردم شمال تهران از منابع آب سطحی و مردم جنوب تهران از آب چاه استفاده می نمایند که از این پس با افتتاح تصفیه خانه هفتم مردم جنوب تهران نیز به آب سد دسترسی خواهند داشت و این کار موجب می گردد تا عدالت اجتماعی در شهر تهران بوجود آید چرا که با ایجاد این طرح فاصله بین کیفیت آب جنوب تهران با شمال تهران کاهش می یابد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران درباره سرمایه گذاری انجام شده برای این طرح نیز گفت: تا به امروز 550 میلیارد تومان برای این طرح هزینه شده که ارزش روز آن بیش از هزار میلیارد تومان و این طرح جزو طرح جامع تهران است.

به گفته وی این طرح سه ویژگی اصلی دارد که مهمترین آن افزایش کیفی آب شرب جنوب تهران و بهره مندی دو میلیون نفر از این آب است. علاوه بر این با اجرای این طرح چاه ها خاموش خواهند شد و جنوب تهران و جنوب شرق تهران از آب سدها استفاده خواهند کرد که همین مسئله موجب می گردد تا مناطقی همچون دشت ورامین که با فرونشست روبرو است سیر کاهشی پیدا کند.

بختیاری با تأکید بر این مسئله که با افتتاح این تصفیه خانه علاوه بر ارتقای آب شرب شهر تهران، منابع آب زیرزمینی در استان نیز بهبود می یابد، گفت: در شهر تهران 70 درصد منابع مصرفی آب سطحی و 30 درصد جزء منابع آب زیرزمینی بود که با اجرای این طرح این عدد 80 به 20 رسیده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اضافه کرد: در پی اجرای این طرح 150 چاه خاموش می گردد و با توجه به اینکه استان تهران منهای 150 میلیون مترمکعب بیلان منفی دارد که 70 میلیون مترمکعب آن مربوط به دشت ورامین و مابقی مربوط به جنوب شرق و غرب تهران می گردد، پس از اجرای این طرح این عدد به منهای 50 میلیون مترمکعب کاهش می یابد.

وی با تأکید بر این مسئله که در شهر تهران قبل از افتتاح این پروژه نیز آب ناسالم نداشته ایم، توضیح داد: در شهر تهران آب توزیعی کاملا سالم است اما با اجرای این طرح کیفیت آب در جنوب تهران افزایش می یابد.

بختیاری در مورد پدیده فرونشست و تأثیر اجرای این طرح روی این مسئله نیز گفت: حدود 50 سال است که پدیده فرونشست در کشور وجود دارد که علت آن نیز عدم استفاده درست از چاه ها بوده که با اجرای این طرح قطعا فرایند آن کاهش می یابد اما نمی توان طی یک یا دو سال و با اجرای چند طرح انتظار داشت که این پدیده به طور کامل از بین برود.

35 درصد آب تهران صرف شرب می گردد

وی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه در تهران 30 تا 35 درصد آب مصرفی در شرب مورد استفاده قرار می گیرد، اظهار کرد: از چهار و نیم میلیارد مترمکعب آب فراوریی در تهران یک و نیم میلیارد مترمکعب مربوط به شرب است و این در حالی است که در شهرهای دیگر این عدد بین چهار تا شش درصد است.

تصفیه خانه ششم تا سرانجام خرداد وارد مدار می گردد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به اقدامات در برگرفته شده برای دیگر تصفیه خانه های استان تهران گفت: تا سرانجام خردادماه 1399 تصفیه خانه ششم نیز وارد مدار بهره برداری می گردد که منطقه 21، 22 تا پرند را تحت پوشش خود قرار می دهد و تنها در منطقه شهریار، اندیشه و باغستان مسائلی را در حوزه زیرساخت داریم که برای این مسئله نیز یک مشاور در نظر گرفته شده که اگر مسائل آن رفع گردد طی دو تا سال آینده این بخش نیز وارد مدار خواهد شد.

وی ادامه داد: علاوه بر این سال آینده نیز تصفیه خانه فیروزبهرام که دومین تصفیه خانه فاضلاب بزرگ کشور است با سرمایه 2300 میلیارد تومان وارد مدار خواهد شد.

حذف قبوض کاغذی 30 درصد مشترکان تا سرانجام سال

بختیاری همچنین در مورد اقدامات انجام شده برای حذف قبوض کاغذی آب گفت: با توجه به اینکه معمولا کنتورهای آب در یک ساختمان به صورت مشترک است حذف قبوض کاغذی نیازمند طی کردن فرایندی است اما تا سرانجام سال 30 درصد قبوض کاغذی مشترکان را حذف خواهیم کرد.

وی اضافه کرد: در مناطقی که فشار آب زیاد باشد امکان نصب کنتور جداگانه وجود دارد اما در مناطقی که فشار آب کم باشد این امکان نیست. به همین دلیل برای حذف قبوض کاغذی باید تدابیری در نظر گرفته گردد.

60 درصد تهران به شبکه فاضلاب وصل شده است

وی با بیان اینکه 60 درصد تهران به شبکه فاضلاب وصل شده اند، گفت: 77 درصد شبکه فاضلاب را در تهران اجرا نموده ایم اما در بحث اجرای تصفیه خانه ها نسبت به برنامه عقب هستیم به همین دلیل حدود یک سال است که آهنگ شبکه را کند نموده ایم و به دنبال توسعه تصفیه خانه ها هستیم. به گونه ای که سال آینده با وارد مدار شدن تصفیه خانه فیروزبهرام میزان پیشرفت شبکه و تصفیه خانه برابر خواهد شد.

تهران بعد از سیستان و بلوچستان فقیرترین استان به لحاظ آبی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در بخش دیگری از صحبت های خود در پاسخ به سوال وبلاگ کرمی مبنی بر آخرین شرایط منابع آبی تهران و پیش بینی های انجام شده برای تابستان سال آینده گفت: استان تهران بعد از استان سیستان و بلوچستان فقیرترین به لحاظ آب است و این در حالی است که متوسط بارندگی در این استان 280 میلی متر ثبت شده که ممکن است این عدد در سایر استان ها همچون یزد بسیار کمتر باشد.

وی علت این مسئله را تراکم جمعیت در استان تهران دانست و اضافه کرد: 18 درصد جمعیت کشور در استان تهران واقع شده و سرانه مصرف آب هر شهفرایند تهرانی در سال 350 مترمکعب است و این در حالی است که این عدد در کشور به طور متوسط 1300 تا 1400 مترمکعب است.

بختیاری با بیان این که این عدد در جهان به طور متوسط 6000 تا 7000 تخمین زده می گردد، گفت: اگر یک کشور بیش از 40 درصد آب تجدیدپذیر خود را استفاده کند وارد خط قرمز می گردد و به طور قاطع می توانم بگویم که هیچ کشور اروپایی نیست که بیش از 25 درصد آب های تجدیدپذیر خود را استفاده نموده باشد اما در ایران 85 درصد آب های تجدیدپذیر مصرف شده است.

وی با بیان این که تا به امروز در تهران 957 میلیون مترمکعب آب مصرف شده است، گفت: سال قبل این عدد 47 میلیون مترمکعب کمتر بود و مردم باید بدانند که پر شدن سدها به معنای بهبود شرایط منابع آبی کشور نیست. لذا باید در میزان مصرف آب صرف جویی کافی را داشته باشند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان این که هزینه تمام شده هر مترمکعب آب با هزینه های فراوری در هر مترمکعب 2500 تومان است، گفت: این در حالی است که تنها یک چهارم این مبلغ از مشترکان دریافت می گردد. لذا باید مشترکان در میزان مصرف دقت کافی را داشته باشند.

به گفته وی حدود 65 درصد شهفرایندان ایرانی زیر خط نرمال آب مصرف می نمایند اما با این وجود میزان مصرف آب در کشور بسیار زیاد است که مستلزم رعایت نکات صرفه جویی توسط مردم است.

جریمه مشترکان پرمصرف ادامه دارد

بختیاری در پاسخ به سوال دیگر وبلاگ کرمی مبنی بر جریمه مشترکان پرمصرف گفت: در سال گذشته 20 درصد مشترکان جریمه شدند و برای سال آینده نیز احتمالا این طرح اجرا خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "کیفیت آب جنوب تهران با شمال یکسان می گردد، تهران فقیرترین استان در منابع آبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کیفیت آب جنوب تهران با شمال یکسان می گردد، تهران فقیرترین استان در منابع آبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید