طرز تهیه سمبوسه؛ اسنک خوشمزه با اصالت هندی

به گزارش وبلاگ کرمی، در مجموعه غذای ملل، با دستور پخت یکی از غذاهای دنیا به آن کشور سفر می کنیم. امروز با طرز تهیه غذای خیابانی لذیذ سمبوسه به کشور رنگارنگ هند سفر خواهیم کرد.

طرز تهیه سمبوسه؛ اسنک خوشمزه با اصالت هندی

هوس یک غذای نو و بین المللی به سرتان زده است؟ از غذاهای همیشگی خسته شده اید؟ نگران نباشید، به آشپزخانه بروید و وسایل خود را آماده کنید. آشپزی، یکی از برترین و انرژی بخش ترین فعالیت هایی است که می توان در فضای امن خانه انجام داد. آشپز درون خود را بیدار کنید و غذایی متفاوت و لذیذ برای خود و اعضای خانواده بپزید تا روزی مملو از هیجان و عطر و طعم سفر به یکی از نقاط دنیا را رقم بزنید.

وبلاگ کرمیقصد دارد هر روز با انتشار یک دستور پخت از دنیا متنوع غذاهای بین المللی، شما را راهی سفری به سراسر قاره ها کند. امروز قرار است به کشور زیبای هند سفر کنیم و غذای خیابانی و پرطرفدار سمبوسه (samosas) را بپزیم.

سمبوسه چیست؟

سمبوسه، یک غذای نانی لذیذ و قابل حمل است که داخل آن را با موادی چون سیب زمینی، پیاز، گشنیز، فلفل های چیلی سبز، نخود فرنگی و ادویه جات هندی پر می نمایند. پس از پیچیده شدن خمیر پهن یا نان لواش به دور مواد، سمبوسه در روغن انداخته شده و سرخ می گردد.

سمبوسه به صورت گرم و سرد سرو می گردد. از انواع این غذای خوشمزه می توان به سمبوسه سیب زمینی، سمبوسه گوشت و سمبوسه پیتزایی اشاره نمود.

خاستگاه سمبوسه

سمبوسه از حداقل قرن دهم در آسیای مرکزی وجود داشته و با نام سامساس (samsas)، شناخته می شده است. با پیشرفت راستاهای تجاری، این غذای بسیار لذیذ در بین قرن سیزدهم تا چهاردهم به هند وارد شد. سمبوسه در گذشته در کنار آتش کاروان های تجاری پخته می شد و امروز می توان از آن به عنوان غذایی قابل حمل در یک سفر خارق العاده با قطارهای هند لذت برد.

سمبوسه یکی از غذاهای مشهور ایرانی نیز است. جالب است بدانید که غذایی به شکل سمبوسه های کوچک در خراسان وجود دارد که به جای روغن، در آب جوش انداخته می گردد و همراه با سبزیجات پخته می گردد و به شکل آش، سرو می گردد که به آن آش جوش پره یا آش لخشک می گویند. اما به طور کلی، نسخه سرخ شده در روغن سمبوسه در ایران رایج تر است.

مواد لازم برای تهیه سمبوسه

برای تهیه 8 سمبوسه بزرگ یا 16 مینی سمبوسه

برای خمیر سمبوسه

  • 1 لیوان یا 150 گرم آرد ساده
  • 2 قاشق چای خوری آرد سمولینا
  • یک چهارم قاشق چای خوری نمک
  • 1 قاشق غذاخوری روغن کانولا یا روغن پخت وپز
  • یک چهارم لیوان یا 60 میلی لیتر آب ولرم

برای مواد داخل سمبوسه

  • 2 قاشق غذاخوری روغن کانولا یا روغن پخت وپز
  • نصف قاشق چای خوری زیره سبز
  • یک سوم لیوان نخود فرنگی سبز
  • 2 عدد فلفل دلمه سبز که دانه های آن جدا و نگینی خرد شده باشد
  • نصف قاشق چای خوری تخم گشنیز آسیاب شده
  • نصف قاشق چای خوری ادویه گرام ماسالا
  • 2 عدد سیب زمینی بزرگ پوست کنده، جوشانده و خردشده (آن ها را پوره نکنید)
  • 1 قاشق چای خوری پودر یا ادویه انبه
  • روغن کانولا یا سرخ کردنی به اندازه لازم برای سرخ کردن عمیق سمبوسه ها (سمبوسه باید کاملا در روغن داغ، غرق گردد)
  • چاتنی یا ترشی هندی برای سرو (ترشی انبه)

دستور پخت سمبوسه سیب زمینی

1. برای درست کردن خمیر، تمام مواد لازم را در یک کاسه بزرگ بریزید و مخلوط کنید. سپس آن را ورز دهید تا یک خمیر نرم، یک دست و کشدار به دست بیاید. روی آن را بپوشانید و به مدت 20 دقیقه آن را رها کنید.

2. روغن را در یک ماهیتابه مخصوص تهیه سس بریزید و گرم کنید. سپس زیره سبز را کمی در آن سرخ کنید. نخودها را به ماهیتابه بیفزایید و برای چند دقیقه دیگر بپزید. سپس فلفل دلمه، تخم گشنیز و گرام ماسالا را اضافه کنید و برای چند دقیقه دیگر هم بزنید.

3. سیب زمینی ها را اضافه نموده و آرام هم بزنید تا کاملا با ادویه ها مخلوط شوند. مراقب باشید که سیب زمینی ها له نشوند. پودر انبه را اضافه کنید و هم بزنید. سپس محتویات داخل ماهیتابه را داخل یک کاسه بریزید تا سرد شوند.

4. خمیر را به آرامی ورز دهید و آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. این کار را آن قدر تکرار کنید تا 8 توپ خمیری یا 16 توپ خمیری برای مینی سمبوسه ها داشته باشید.

5. با استفاده از وردنه، یک توپ خمیری را به شکل یک دایره پهن و نازک کنید تا ضخامت آن به یک میلی متر برسد. سپس دایره را از وسط نصف کنید. نصف خمیر پهن شده را روی کف یک دست بگذارید و لبه های آن را به آرامی با آب، مرطوب کنید.

6. نیم دایره را از وسط تا بزنید و لبه های ضلع صاف آن را به هم فشار دهید تا یک مخروط شکل بگیرد. مواد سردشده را داخل آن بریزید و سعی کنید که سمبوسه را با فشار دادن و بستن لبه بالایی از مخروط به شکل مثلث دربیاورید. این کار را با بقیه خمیر تکرار کنید.

7. اگر از سرخ کن استفاده نمی کنید، روغن را در یک قابلمه بریزید و داغ کنید. برای اطمینان از اندازه داغی روغن، یک تکه کوچک از خمیر را در آن بیندازید؛ اگر خمیر به جلز و ولز افتاد و به تدریج به روی سطح آمد، روغن شما آماده است. سمبوسه ها را آن قدر سرخ کنید تا به رنگ طلایی دربیایند. همه سمبوسه ها را با هم در قابلمه نیندازید تا به خوبی سرخ شوند.

8. سمبوسه ها را پس از سرخ شدن، روی دستمال کاغذی یا کاغذ روغنی قرار دهید تا روغن اضافه آن ها کشیده گردد.

9. سمبوسه را با ترشی مخصوص هندی سرو کنید.

نکته مهم پخت سمبوسه

درست کردن نان این سمبوسه که نسخه گیاهی سنتی شمال هند به شمار می آید، بسیار آسان است. بافت این خمیر، کاملا با نان های آماده در بازار فرق دارد و شما را با تردی خود، شگفت زده خواهد نمود. تا زدن و پیچیدن خمیر سمبوسه نیز روش های متفاوتی دارد که آنچه در بالا شرح دادیم، تنها یکی از چندین روش مرسوم برای این کار است. برای سرخ کردن سمبوسه، می توانید از سرخ کن بهره ببرید، اما یک قابلمه یا ماهیتابه گود چدنی نیز کار سرخ کن را برای شما انجام خواهد داد.

ویدیو

دانلود ویدیو 720p | 360p

سفر به هند با طعم سمبوسه

برای پیدا کردن سمبوسه در هند، کافی است که بوی وسوسه نماینده آن را در هر نقطه ای از شهر دنبال کنید. در انتهای این راستا خوشبو به فروشنده زحمتکش سمبوسه می رسید که در حال آماده کردن تکه های خمیر آرد گندم، پر کردن و انداختن آن ها در یک قابلمه پر از روغن جوشان است.

فروشنده، دو طرف سمبوسه ها را با کمی جابه جا کردن در روغن سرخ می نماید و آن را داغ داغ در کنار برگ های نعنا، گشنیز یا ترشی تمبر هندی در ظرف سرو می ریزد. یک گاز از این نان گرم و ترد بزنید تا ترکیب طعم ادویه جات، گشنیز، نخودفرنگی، فلفل های چیلی و بافت نرم و سیرنماینده سیب زمینی را زیر زبانتان حس کنید. خوردن سمبوسه، یکی از بزرگ ترین لذت های شبه قاره هند به شمار می آید.

آیا تا به امروز پیروز شده اید غذاهای بین المللی ارائه شده در مجموعه سفر در آشپزی را طبخ کنید؟ نظرات و تجربه های خود را بنویسید یا از غذاهای خود عکس بگیرید و با تگ کردن وبلاگ کرمی در اینستاگرام (@)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: کجارو / lonelyplanet

به "طرز تهیه سمبوسه؛ اسنک خوشمزه با اصالت هندی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سمبوسه؛ اسنک خوشمزه با اصالت هندی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید